Ptáčkování u Dobříše

V sobotu 30.3.2019 jsme se dohodli na focení dravců a soviček na Dobříšsku. Měli jsme příležitost fotit orla východního, jinak také kamčatského. Je to impozantní dravec, nejtěžší a jeden z největších na světě, má rozpětí křídel přes dva metry. Koupelna – super jméno:) - krásně kroužil a jeho obrovský zobák svítil na dálku.

Pak přišla na řadu poštolka obecná. Oč je menší o to je rychlejší, přelety na vábítko byly úžasné.

Ale i na statických fotkách vypadá vzhledem ke zbarvení krásně.

Sokol, kterého jsme měli jako bonus nám předvedl, že je opravdu strašlivě rychlý a zachytit ho není jednoduché.

Přestože sokolník tvrdil, že všechna jeho zvířata jsou velice nekontaktní scizími lidmi, přesvědčili jsme se o opaku. Sokolíkovi se evidentně líbil objektiv, takže se ho snažil prozkoumat i zevnitř. Nakonec se ale usadil na něj a vůbec mu nevadilo, že jsem jen 30 cm od něho. Ale takhle se fotit fakt nedá!

Protože slunce pálilo na plný výkon, přesunuli jsme se do nedalekého lesa a tam fotili sovy. Sova pálená krásně předváděla „lov myšky“. Je naučená ulovit si pípátko, dobře schované, spřídavkem kuřátka za odměnu. V protisvětle byl lov moc pěkný.

Všechny pak dostal do kolen kulíšek brazilský, roztomilý malý drobek bez špetky strachu. Nakonec byl použitý jako modelka pro portrét skoro se všemi účastnicemi, kdo by nechtěl obrázek s tímhle roztomiloušem

Nakonec jsme se vrátili na naši oblíbenou louku, abychom udělali pár snímků ve zlatém západu slunce. Orel dostal jako újeď kapra a tak jsme mohli do syta hledat nejlepší polohu na úlovek ve zlatě.