Lišáci a jezevčí slečna

Akce proběhla 8. 9. 2018

Po dlouhém a velice horkém létě, jsme konečně zase vyrazili za focením. Tentokrát jsme vybrali lokality v okolí Dobříše. Samotná příprava byla velmi náročná, jelikož jsme si museli obstarat mnoho povolení, ale vše se nám nakonec vyplatilo. Počasí nám přálo a ráno kromě rosy se po zemi převalovala i hustá mlha.

Zároveň se vyjasnilo, takže fotky v protisvětle vyšly skvěle a rosa nám zajistila krásný bokeh. Ferda byl jako vždy úžasný a jeho malý společník Johnny také v pózování projevil velký talent.

Nakonec pro první scénu jsme jim dali mrtvého bažanta. Výsledné fotky s Ferdou který si urvaný kus nesl do úkrytu vyšly opravdu dobře.

Na scénu pak přišla mladá jezevčí slečna. Té jsme pro začátek naaranžovali do keře kosí hnízdo, do kterého jsme položili několik křepelčích vajíček. Rychle pak pochopila, jaká je to dobrota.

Také jsme neodolali a dali jsme jí i kus bažanta.

Po obědě jsme se s focením přesunuli do lesa, abychom unikli přímému slunci, kde jsme nafotili pohádkový les s jezevčí slečnou a malým lišákem Johnnym. V mechem porostlém lese, mezi borůvčíms velkými houbami opravdu scéna vypadala jako vystřižená z Večerníčku.

Potom jsme ze znovu a naposledy přesunuli zpět na louky, abychom mohli natočit dovádějící lišky v zapadajícím slunci. S fotkami v protisvětle jsme pak zakončili náš fotografický den s liškami a roztomilým jezevcem.